Het Onderwijsloket: hét informatiepunt voor werken in het onderwijs!
Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Universiteiten van Nederland (UNL). Dit is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs in Nederland. Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken naar een andere sector? Het Onderwijsloket beantwoordt gratis al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.
Zo werkt het Onderwijsloket:
wij helpen je op weg!
Het Onderwijsloket beantwoordt graag jouw vragen over werken in het onderwijs. Zowel over de routes naar een baan als leraar, als over de andere functies binnen een school en praktische zaken, zoals salaris. Je kunt het antwoord op je vraag vinden in onze kennisbank: lees onze artikelen, bekijk de veelgestelde vragen of blader door de ervaringsverhalen van docenten uit het onderwijs. Om erachter te komen welke routes er voor jou mogelijk zijn, kun je ook gebruik maken van onze routetool. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of heb je een vraag die betrekking heeft op jouw achtergrond, situatie of wensen? Ook dan helpen we je graag verder. Bel, mail of plan een adviesgesprek in. We denken met je mee en vertellen je wat je van een baan in het onderwijs kunt verwachten en welke stappen je kunt nemen.
Alle informatie over werken in het onderwijs in onze kennisbank
In onze kennisbank vind je de antwoorden op je vragen over een baan in het onderwijs. Lees onze artikelen, laat je inspireren door een ervaringsverhaal of kijk in onze veelgestelde vragen als je een snel een antwoord wilt op jouw vraag over werken in het onderwijs of om leraar te worden.
Persoonlijk advies over jouw route naar een baan als leraar of een andere functie
Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Of wil je graag persoonlijk advies over jouw route naar een baan in het onderwijs of het traject om leraar te worden? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij denken graag met je mee en helpen je je verder te oriënteren op werken in het onderwijs.
Vind jouw mogelijke route naar het onderwijs in de routetool
In de routetool kun je jouw persoonlijke route(s) naar het onderwijs ontdekken. Je vult hiervoor vier vragen in, die gaan over je opleidingsachtergrond en wat je zou willen doen in het onderwijs. Met één druk op de knop krijg je een overzicht van al jouw mogelijkheden.
Benieuwd naar initiatieven in jouw regio die je verder kunnen helpen bij je overstap?
Het Onderwijsloket denkt graag met je mee over jouw mogelijkheden om een overstap te maken naar een baan in het onderwijs. Wij staan voor je klaar, maar er zijn ook steeds meer regionale initiatieven actief om je verder te helpen met oriënteren binnen jouw onderwijsregio. Hierbij kun je denken aan een regionale vacaturebank, een overzicht van scholen in jouw regio of bijvoorbeeld een cv-check. Via ons overzicht van regionale initiatieven kun je zien of er een initiatief in jouw regio actief is.
Een kennisbank vol informatie over werken in het onderwijs
In onze kennisbank vind je al veel antwoorden op jouw vragen. Met ons uitgebreide aanbod aan artikelen ontdek je jouw mogelijke route naar een baan als leraar en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast lees je hier ervaringsverhalen van mensen uit het werkveld. Van leerkrachten, tot schoolleiders en conciërges. Tot slot kun je door onze veelgestelde vragen bladeren om snel een antwoord te vinden op je vraag.
Wil jij je goed voorbereiden op de overstap naar het voortgezet onderwijs?
Zij-instromen in het voortgezet onderwijs is een uitdagende overstap. Een nieuwe opleiding én een nieuwe baan, waarbij je vaak direct voor de klas staat. Op ons nieuwe platform Klaar voor de Stap nemen overstappers naar het eerstegraads gebied je mee in hun verhalen en gouden tips, zodat jij kan leren van hun ervaringen. Of het nu gaat om de voorbereiding van die allereerste les, het doorlopen van het geschiktheidsonderzoek of om fit voor de klas te blijven staan. Luister een van de podcasts, bekijk een video of volg een gids, zodat jij goed voorbereid de stap kunt zetten.