Het Onderwijsloket: hét informatiepunt voor werken in het onderwijs!

Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Universiteiten van Nederland (UNL). Dit is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs in Nederland. Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken naar een andere sector? Het Onderwijsloket beantwoordt gratis al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

Stuur een e-mail
vraag@onderwijsloket.com
Stuur ons een mail
envelope
Neem telefonisch
contact op

030-227 0374
Neem telefonisch
contact op
phone-alt

Zo werkt het Onderwijsloket:
wij helpen je op weg!

Het Onderwijsloket beantwoordt graag jouw vragen over werken in het onderwijs. Zowel over de routes naar een baan als leraar, als over de andere functies binnen een school en praktische zaken, zoals salaris. Je kunt het antwoord op je vraag vinden in onze kennisbank: lees onze artikelen, bekijk de veelgestelde vragen of blader door de ervaringsverhalen van docenten uit het onderwijs. Om erachter te komen welke routes er voor jou mogelijk zijn, kun je ook gebruik maken van onze routetool. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of heb je een vraag die betrekking heeft op jouw achtergrond, situatie of wensen? Ook dan helpen we je graag verder. Laat een contactverzoek achter, bel of mail. We denken met je mee en vertellen je wat je van een baan in het onderwijs kunt verwachten en welke stappen je kunt nemen.

Alle informatie over werken in het onderwijs in onze kennisbank

In onze kennisbank vind je de antwoorden op je vragen over een baan in het onderwijs. Lees onze artikelen, laat je inspireren door een ervaringsverhaal of kijk in onze veelgestelde vragen als je een snel een antwoord wilt op jouw vraag over werken in het onderwijs of om leraar te worden.

Persoonlijk advies over jouw route naar een baan als leraar of een andere functie

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Of wil je graag persoonlijk advies over jouw route naar een baan in het onderwijs of het traject om leraar te worden? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij denken graag met je mee en helpen je je verder te oriënteren op werken in het onderwijs.

Vind jouw mogelijke route naar het onderwijs in de routetool

In de routetool kun je jouw persoonlijke route(s) naar het onderwijs ontdekken. Je vult hiervoor vier vragen in, die gaan over je opleidingsachtergrond en wat je zou willen doen in het onderwijs. Met één druk op de knop krijg je een overzicht van al jouw mogelijkheden.

Meld je nu aan voor de webevents van het Onderwijsloket!

Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Meld je dan aan voor een van de webevents van het Onderwijsloket. Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen. Een van de adviseurs van het Onderwijsloket stelt vragen, maar ook jij kunt je vragen stellen via een live chat!

Wat wil jij weten over een baan in het onderwijs?

Overweeg je een overstap naar een baan in het onderwijs? Dan heb je vast allerlei vragen. Wij geven je informatie waarmee je je verder kunt verdiepen in een mogelijke carrièreswitch. Je vindt hier alles over de verschillende onderwijssectoren, bevoegdheden en lerarenopleidingen, en over (studie)kosten, salaris en subsidies. Ben je op dit moment al werkzaam binnen het onderwijs, maar wil je weten wat de mogelijkheden zijn om door te groeien in jouw onderwijssector of aan de slag te gaan in een andere sector? Ook dan ben je bij het Onderwijsloket aan het juiste adres. Wij helpen je graag verder in onze kennisbank of met persoonlijk advies!

Benieuwd naar regionale initiatieven die jou verder kunnen helpen in jouw overstap?

Het Onderwijsloket denkt graag met je mee over jouw mogelijkheden om een overstap te maken naar een baan in het onderwijs. Wij staan voor je klaar, maar er zijn ook steeds meer regionale initiatieven actief om je verder te helpen met oriënteren binnen jouw regio. Hierbij kun je denken aan een regionale vacaturebank, een overzicht van scholen in jouw regio of bijvoorbeeld een cv-check. Via ons overzicht van regionale initiatieven kun je zien of er een initiatief in jouw regio actief is.

Een kennisbank vol informatie over werken in het onderwijs

In onze kennisbank vind je al veel antwoorden op jouw vragen. Met ons uitgebreide aanbod aan artikelen ontdek je jouw mogelijke route naar een baan als leraar en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast lees je hier ervaringsverhalen van mensen uit het werkveld. Van leerkrachten, tot schoolleiders en conciërges. Tot slot kun je door onze veelgestelde vragen bladeren om snel een antwoord te vinden op je vraag.

Lees meer artikelen over werken in het onderwijs binnen onze kennisbank 

Naar de kennisbank
Over het Onderwijsloket