Vind jouw route naar een baan in het onderwijs!

Zie je jezelf al als leraar voor de klas staan? Als schoolleider werken met een team? Of is een onderwijsondersteunende functie waar jouw voorkeur naar uitgaat?

Ontdek welke routes je kunt nemen om de overstap naar een carrière in het onderwijs te maken!

Hoe werkt de routetool?

In de routetool zullen we je vier vragen stellen om jouw persoonlijke route(s) naar het onderwijs te kunnen tonen. Als je de vragen hebt beantwoord, dan druk je op 'Zoek naar beschikbare routes'. Je vindt een overzicht met jouw mogelijke routes naar een baan in het onderwijs. Wil je meer informatie over de inhoud van jouw route? Neem dan een kijkje in onze kennisbank of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. 

Goed om te weten: uit de routetool komen alleen algemene routes. Uitzonderingsgevallen laten we achterwege, zodat alle informatie helder blijft. Je kunt de routetool ook meerdere keren verschillend invullen, waardoor je andere routes te zien krijgt.

Stap 1: Start de routetool en beantwoord de vier vragen. Op basis van jouw antwoorden op de eerste drie vragen, krijg je bij vraag 4 de voor jou relevante kwalificaties te zien. Kies er een uit, en laat de routetool alle routes naar die kwalificatie voor jou bepalen. 

Voor meer informatie bij de verschillende onderdelen en keuzes beweeg je met je muis over het vraagteken.

Stap 2: Kies een van de aangeboden routes en klik door om meer te lezen over alle stappen van deze route.

Stap 3: Lees alle stappen van jouw route en klik eventueel door naar artikelen met meer informatie of naar een overzicht van opleidingen. Je kunt ook een stap teruggaan en de andere routemogelijkheden bekijken.

Let op: voor sommige routes gelden specifieke toelatingseisen. Meer informatie hierover vind je in de beschrijving van een route.

Liever een persoonlijk advies over jouw route naar het onderwijs?

Spreek je liever met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies over jouw overstap naar een baan in het onderwijs? Dat kan! Klik op de link hieronder om contact met ons op te nemen. 

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies

Over het Onderwijsloket