To teach or not to teach? That's the question!

Heb jij het in je om leraar te worden? Kom erachter tijdens dit digitale college!

 

Op 17 maart 2021 organiseerde het Onderwijsloket voor de tweede keer een digitaal college in samenwerking met Arend Jan Zwarteveen. Tijdens deze online bijeenkomst nam Arend Jan Zwarteveen de deelnemers mee in de verschillende aspecten van de oriëntatie op het beroep. De vragen die centraal stonden in dit event waren ‘Past het onderwijs wel bij mij?’, ‘Is leraar worden wel iets voor mij?’ en ‘Ben ik geschikt voor het onderwijs?’. Oriënteer je op een eventuele overstap naar het onderwijs en kijk dit college hieronder terug!

Heb je het college gemist?
Kijk het hier terug!

Heb jij het college van woensdag 17 maart 2021 gemist? Geen probleem, wij hebben het voor je opgenomen. Je kunt het college terugkijken op ons YouTube-kanaal via de onderstaande knop. 

Kijk terug

Wat is de inhoud van dit college?

Tijdens dit college krijg jij meer inzicht in wat het betekent om voor de klas te staan. Je wordt aan het denken gezet over de vraag ‘Past het beroep van leraar bij mij?’ Gedurende een uur neemt Arend Jan Zwarteveen je mee in de inzichten hierover uit de literatuur en vanuit zijn jarenlange onderwijservaringen. Verder word je als kijker aan het denken gezet door prikkelende vragen. Heb jij bijvoorbeeld al eens nagedacht over de vraag waarom je eigenlijk het onderwijs in wilt? Wat zijn je verwachtingen van het beroep? En gaat je voorkeur al uit naar een van de sectoren (basisonderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs)?

 

Over Arend Jan Zwarteveen

Naast zijn ruime ervaring als docent in de bètavakken is Arend Jan Zwartveen al jaren werkzaam bij Hogeschool Windesheim. Hij is op dit moment bovendien bezig met promotieonderzoek naar Zin in Lesgeven: Effecten van matching vóór de start van de lerarenopleiding. Daarnaast geeft hij vanaf 2009 de 3-daagse training ‘Zin in Lesgeven’ waarin cursisten kennismaken met alle ins en outs van het leraarschap.

 

Over het Onderwijsloket

Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs. Op Onderwijsloket.com kun je antwoorden vinden op al jouw vragen die je hebt wanneer je een overstap naar het onderwijs overweegt: welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening moet houden als je in het onderwijs wilt werken. Daarnaast zijn de adviseurs van het Onderwijsloket telefonisch en per e-mail bereikbaar voor jouw vragen over werken in het onderwijs.

Wil je aanwezig zijn bij toekomstige activiteiten?

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste informatie rondom onze activiteiten? Druk op de onderstaande knop om niks nieuws te missen. We laten het weten als we nieuwe activiteiten gaan organiseren. 

Houd mij op de hoogte!

Ervaringen van deelnemers

"Heel duidelijk over hoe je erachter kunt komen of lesgeven iets is voor jou." - Madelief

"Het was stimulerend en prikkelend. Informatief en actief." - Bert

 "Duidelijke informatie over waar je over moet/zou kunnen nadenken voordat je het onderwijs in gaat. Het was heel concreet!" - Anoushka

Over het Onderwijsloket