To teach or not to teach? That's the question!

Heb jij het in je om leraar te worden? Kom erachter tijdens dit digitale college!

 

Op 17 maart 2021 organiseert het Onderwijsloket voor de tweede keer een digitaal college in samenwerking met Arend Jan Zwarteveen. Tijdens dit online college neemt Arend Jan Zwarteveen je opnieuw mee in factoren die succesvol leraarschap kunnen voorspellen. De vragen die centraal staan in dit event zijn ‘Past het onderwijs wel bij mij?’, ‘Is leraar worden wel iets voor mij?’ en ‘Ben ik geschikt voor het onderwijs?’. Doe mee en oriënteer je optimaal op een eventuele overstap naar het onderwijs!

Doe jij ook mee? Meld je aan!

Het college zal live online plaatsvinden op woensdag 17 maart 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. Je ontvangt van tevoren van ons een persoonlijke link waarmee je kunt inloggen. Deelname is gratis!

Ja, ik wil me aanmelden!

Wat is de inhoud van dit college?

Tijdens dit college krijg jij meer inzicht in wat het betekent om voor de klas te staan. Je wordt aan het denken gezet over de vraag: past het beroep van leraar bij mij? Gedurende een uur neemt Arend Jan Zwarteveen je mee in de inzichten hierover uit de literatuur en vanuit zijn jarenlange onderwijservaringen. Er zal verder voldoende ruimte zijn voor interactie: je kunt je vragen stellen via de chat en je kunt real-time vragen beantwoorden die Arend Jan je stelt.

Deelname is gratis, dus meld je aan via onderstaande knop!

 

Ja, ik wil me aanmelden!

 

Over Arend Jan Zwarteveen

Naast zijn ruime ervaring als docent in de bètavakken is Arend Jan Zwartveen al jaren werkzaam bij Hogeschool Windesheim. Hij is op dit moment bovendien bezig met promotieonderzoek naar Zin in Lesgeven: Effecten van matching vóór de start van de lerarenopleiding. Daarnaast geeft hij vanaf 2009 de 3-daagse training ‘Zin in Lesgeven’ waarin cursisten kennismaken met alle ins en outs van het leraarschap. Op 17 maart 2021 deelt hij opnieuw zijn kennis met ons in een online college van een uur. Ben jij er ook live bij?

 

Over het Onderwijsloket

Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs. Op Onderwijsloket.com kun je antwoorden vinden op al jouw vragen die je hebt wanneer je een overstap naar het onderwijs overweegt: welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening moet houden als je in het onderwijs wilt werken. Daarnaast zijn de adviseurs van het Onderwijsloket telefonisch en per mail bereikbaar voor jouw vragen over werken in het onderwijs.

Kun je niet op 17 maart?

In juni 2021 zullen we opnieuw een digitaal college organiseren in samenwerking met Arend Jan Zwarteveen. Klik op onderstaande button zodat we je op de hoogte kunnen brengen van de precieze datum!

Houd mij op de hoogte!

Ervaringen van de vorige keer

"Heel duidelijk over hoe je erachter kunt komen of lesgeven iets is voor jou." - Madelief

"Het was stimulerend en prikkelend. Informatief en actief." - Bert

 "Duidelijke informatie over waar je over moet/zou kunnen nadenken voordat je het onderwijs in gaat. Het was heel concreet!" - Anoushka

Over het Onderwijsloket