Hét informatiepunt over werken in het onderwijs

Ben jij geïnteresseerd in een overstap naar het onderwijs? Wil je alles weten over lerarenopleidingen, zij-instroommogelijkheden en het leraarschap? Het Onderwijsloket helpt je graag bij de antwoorden op jouw vragen! Dat doen we via allerlei artikelen, antwoorden op veelgestelde vragen en met ervaringsverhalen die je kunt vinden in onze kennisbank, maar we geven ook persoonlijk advies, via het contactformulier, e-mail of telefoon.

Rondleiding bij het Onderwijsloket

Missie en visie

Wij geloven dat iedereen die de overstap naar het onderwijs wil maken, toegang moet hebben tot professionele en glasheldere informatie om deze stap weloverwogen en met succes te maken.

We streven ernaar om landelijk geldende informatie op een professionele, transparante en onafhankelijke manier aan te bieden aan iedereen die een baan in het onderwijs overweegt. Dit doen we door het geven van persoonlijk advies, het delen van kennis en informatie via de website en het organiseren van evenementen.

Daarnaast delen wij onze kennis met partijen in de onderwijssector zodat zij hun diensten kunnen verbeteren om zo het oriëntatieproces op de overstap naar het onderwijs aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Door samen te werken, bouwen we aan een soepele klantreis voor overstappers naar het onderwijs.

Maak kennis met onze onderwijsexperts

Wij zijn het team van het Onderwijsloket en wij helpen jou graag met jouw vragen. Je kunt bij ons terecht voor advies over een overstap naar het onderwijs die bij jouw achtergrond, situatie en wensen aansluit, maar ook voor algemene vragen over werken in het onderwijs. Klik hier om kennis te maken met onze onderwijsexperts. 

Samenwerken met het loket

Zie jij kansen om potentiële overstappers nog beter op weg te helpen? We werken graag met je samen. Met onze partners uit het onderwijs voorzien we oriënteerders van informatie en helpen we ze zich te informeren en contact te leggen met onderwijsinstellingen en regio-initiatieven. 
 

Over het Onderwijsloket