Vacature: Teamleider/adviseur bij het Onderwijsloket

 0,8 - 0,9 fte


Vind jij het tof om mensen die willen overstappen naar het onderwijs te helpen hun droom te verwezenlijken? Werk je hier graag actief aan mee? Heb je daarnaast zin om leiding te geven aan ons enthousiaste team van adviseurs én samen te werken aan de doelstellingen van het Onderwijsloket? Misschien maak jij binnenkort deel uit van onze groeiende, dynamische en ambitieuze organisatie! Het Onderwijsloket is op korte termijn op zoek naar een enthousiaste teamleider.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een teamleider die naast dat hij/zij/hen het team en het programma leidt, ook graag betrokken is in de uitvoer van ons werk bij het Onderwijsloket.

Het Onderwijsloket bestaat 2,5 jaar en is inmiddels een goed draaiende organisatie met groot bereik. We helpen maandelijks 200+ mensen met persoonlijk advies over de overstap naar het onderwijs en ons digitale platform wordt veelvuldig geraadpleegd door zowel potentiële overstappers als het brede netwerk daaromheen. We zijn daarom op zoek naar een teamleider die ons kan helpen verder te groeien!

De collega die wij zoeken heeft bij voorkeur ervaring in het leiden van een (project)team en kennis van het onderwijs. Naast het werk als teamleider, dat ongeveer de helft van je tijd in beslag zal nemen, zul je ook in de uitvoer werkzaam zijn, dus ook zelf potentiële overstappers helpen in hun oriëntatiefase. Je geeft bijvoorbeeld advies aan mensen die contact met ons opnemen over werken in het onderwijs en denkt met ze mee over de route die bij hen past.

We zoeken iemand die creatief is, een ondernemende houding heeft en met nieuwe ideeën komt. Het Onderwijsloket is een jonge, dynamische organisatie en we willen graag iemand aan ons team toevoegen die initiatiefrijk is en die volop ideeën heeft voor de verdere groei van het Onderwijsloket.

Wat ga je doen?

De teamleider is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de uitvoer van het programma en het team van (op dit moment) zes adviseurs. De teamleider stuurt het team aan, coördineert de werkzaamheden en is daarbij zelf ook actief betrokken. De teamleider is daarnaast als leidinggevende verantwoordelijk voor het welzijn en de ontwikkeling van de teamleden.

Als teamleider ben je betrokken bij en medeverantwoordelijk voor het opzetten van de HR-cyclus in, met en voor jouw team. Denk daarbij aan de gesprekken die je voert met je teamleden over hun ontwikkeling en functioneren, groeimogelijkheden en dingen waar zij tegenaan lopen in hun werk. Maar ook het werken aan het team als geheel, teambuilding en teamontwikkeling zijn dingen waar je, hopelijk met veel enthousiasme, mee aan de slag gaat.

We vinden een aantal dingen belangrijk bij de teamleider voor ons team. Bijvoorbeeld dat je toegankelijk bent en goed kunt luisteren. We zoeken iemand die ons als team en de leden daarbinnen echt goed ziet, ons motiveert en inspireert en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. Het is fijn als je net zo makkelijk hulp vraagt aan een ander als dat wij dat doen, een professionele werksfeer neerzet en zorgt dat de kwaliteit hoog blijft.

Je bent onderdeel van het managementteam, waarin je naast de teamleider van het traineeship Trainees in onderwijs, de bedrijfsvoerder en de directeur overlegt over zaken zoals strategie en beleid. De teamleider begrijpt goed wat de belangen van de organisatie zijn, denkt mee over de strategie en kan deze vertalen naar de concrete uitvoerende processen. Hierbij is zeker ook ruimte om van en met elkaar te leren, te sparren en elkaar te helpen.

Is dit iets voor jou?

 • Je vindt het een leuke uitdaging om zorg en verantwoordelijkheid te dragen voor de prestaties en het functioneren van het team van het Onderwijsloket.
 • Je bent mensgericht: hebt oog voor de medewerkers, ondersteunt, motiveert en helpt ontwikkelen en vindt het leuk om leiding te geven aan een team van jonge, leergierige, hoogopgeleide collega’s.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het leiden van een team, of anders in ieder geval heel veel zin om daarmee aan de slag te gaan.
 • Je voelt je comfortabel in de rol van schakel tussen het management en de teamleden binnen het loket.
 • Je switcht in je werk makkelijk tussen niveaus: van strategisch, naar tactisch en operationeel. In een werkdag kun je bezig zijn met praktische uitvoerdetails, maar ook strategische keuzes en doelstellingen en van een teamlid met een persoonlijke vraag tot een overstapper met een praktische vraag tot een overleg met het managementteam. Dit gaat je gemakkelijk af en geeft jou juist energie.
 • Je hebt een helikopterview, probleemoplossend en analytisch denkvermogen. Je bent in staat teamprocessen (bij) te sturen en te herzien in geval van onvoorziene omstandigheden. Je durft beslissingen te nemen.
 • Je bent stressbestendig en je houdt het overzicht als er veel verschillende dingen tegelijk spelen.
 • Je bent een sterke planner, goed in organiseren, gestructureerd en resultaatgericht.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en hebt uitstekende sociale vaardigheden. Je bent representatief en proactief naar buiten toe in vertegenwoordiging van het Onderwijsloket.
 • Je bezit naast een zeer sterk uitvoerend vermogen ook creativiteit en ondernemendheid. Je houdt van aanpakken en bent flexibel, maar bereidt dingen wel tot in de puntjes voor. Je let op de details en zorgt dat ook de afronding van dingen goed gebeurt. Continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 • Je vindt het een kans om breed betrokken te zijn bij onze organisatie. Doordat we een kleine organisatie zijn, werken we veel samen en helpen we elkaar waar nodig.
 • Je bent idealiter op korte termijn beschikbaar per voor 0,8 - 0,9 fte (vier tot vijf dagen in de week), maar een andere omvang is eventueel mogelijk in overleg. De voorkeur gaat naar iemand die voor langere tijd verbonden zou willen zijn aan onze organisatie. Dit is dan ook zeker geen tijdelijke vacature.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform bruto-maandsalaris tussen €3638,- en €5142,- bij een volledige werkweek van 40 uur. Daarnaast bieden wij 8.0% vakantietoeslag, een structurele eindejaarsuitkering van 8.3%, een goede pensioenregeling via ASR en reiskostenvergoeding of NS-Business Card. We bieden opleidingsmogelijkheden en overige secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot krijg je een laptop en telefoon van ons om mee te werken.

Werken bij het Onderwijsloket is elke dag anders, net zoals het onderwijs! We zijn een jonge en ambitieuze organisatie en zijn constant bezig met de vraag hoe we nog beter op de vraag vanuit de oriënteerders kunnen aansluiten. In ons kleine team is er bovendien alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je veel vrijheid in je werkzaamheden.

De standplaats is Ede en ons mooie nieuwe kantoor staat op tien minuten loopafstand van station Ede-Wageningen.

Wie zijn wij?

Het Onderwijsloket is een landelijk, onafhankelijk platform dat gaat over werken in het onderwijs. Alle informatie over werken in het onderwijs, verzameld op één centraal punt. We zijn gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen, de Vereniging van Universiteiten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Sinds januari 2020 zijn we live met onze website http://onderwijsloket.com.

Ons doel is om mensen te informeren en te adviseren over werken in het onderwijs en vooral om mensen te helpen met die allereerste oriëntatievragen: vragen over wat er überhaupt mogelijk is als je het onderwijs in wilt, wat je van tevoren moet weten, vragen over verschillende functies in het onderwijs, over waar je opleidingen kunt volgen, etc. We hebben voor onze informatievoorziening drie verschillende kanalen: onze website die vol staat met artikelen en ervaringsverhalen, onze webevents en onze loketfunctie met persoonlijk advies via telefoon en e-mail.

Het Onderwijsloket draait erg goed, we helpen veel mensen en hebben inmiddels een team van 6 adviseurs in dienst. Daarnaast zijn we druk bezig om te laten zien dat er meer nodig is in de klantreis van de overstapper naar het onderwijs, zodat er hopelijk op korte termijn meer gestructureerd aanbod komt voor overstappers. Het Onderwijsloket wordt uitgevoerd door Stichting Trainees in onderwijs: een onafhankelijke, kleine organisatie in het onderwijs, die als missie heeft om meer goede mensen het onderwijs in te krijgen. Naast het Onderwijsloket biedt deze stichting een traineeship voor eerstegraads docenten aan (http://www.traineesinonderwijs.nl) en runt een aantal projecten die aan deze missie bijdragen.

Solliciteer nu!

 

Solliciteer door je cv en motivatie uiterlijk woensdag 28 september 2022 te sturen naar sanne@onderwijsloket.com.

 

Je krijgt uiterlijk 30 september te horen of je bent uitgenodigd op gesprek. De eerste gesprekken zullen op 3, 4 en eventueel 5 oktober plaatsvinden op ons kantoor in Ede.

Heb je nog vragen? Mail dan naar Sanne – sanne@onderwijsloket.com

Over het Onderwijsloket