Vacature adviseur/projectmedewerker

0,8 à 1,0 fte

Heb jij zin om deel uit te maken van onze groeiende, dynamische en ambitieuze organisatie? Wil jij mensen die zich oriënteren op een baan in het onderwijs helpen met informatie en persoonlijk advies? En denk jij graag mee over nieuwe manieren waarop het Onderwijsloket dat kan doen? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij?

In de huidige tijd van hoge lerarentekorten, is het ons doel om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren en te adviseren over werken in het onderwijs. Sinds 2020 helpen we potentiële overstappers vooral met oriëntatievragen, zoals: wat is er voor mij mogelijk als ik het onderwijs in wil, wat moet ik van tevoren weten, welke functies zijn er op een school en waar kan ik een opleiding volgen? Lees meer over wat wij doen en wie wij zijn op deze webpagina.

Wat houdt de functie in?

De kern van ons werk is om mensen die een overstap naar een baan in het onderwijs overwegen zo goed mogelijk te informeren en te adviseren over de verschillende routes die er zijn. We informeren en adviseren via onze website, via onze evenementen en persoonlijk: telefonisch en per e-mail. Dat betekent dat een gedeelte van je werkweek zal bestaan uit bel- en maildiensten. Je luistert en denkt mee, en helpt potentiële overstappers op die manier verder in hun zoektocht naar de juiste route. We verdelen deze bel- en maildiensten onderling en zorgen er samen voor dat iedereen die contact met ons opneemt binnen 24 uur geholpen wordt.

Alle andere activiteiten waar we bij het Onderwijsloket mee bezig zijn, staan eveneens in het teken van het zo goed mogelijk helpen van de potentiële overstapper. In dat opzicht kun je, afhankelijk van jouw kwaliteiten en interesses, een bijdrage leveren aan ons team. De precieze samenstelling van jouw werkzaamheden doen we in overleg. Je kunt denken aan taken als: 

 • bijdragen aan onze kennisbank: het (mee)schrijven en up-to-date houden van relevante artikelen, ervaringsverhalen en andere content;
 • meehelpen met het organiseren van de evenementen die we vanuit het Onderwijsloket organiseren, bijvoorbeeld door een evenement te hosten of technisch te ondersteunen;
 • relaties onderhouden en opbouwen met ons brede netwerk van onderwijsinstellingen, regio-initiatieven, bedrijven en overheidsinstanties;
 • mee ontwikkelen van nieuwe tools voor onze website of bijdragen aan de verbetering van de huidige tools;
 • meedenken over de doorontwikkeling van het Onderwijsloket, bijvoorbeeld de nieuwe manieren waarop potentiële overstappers met het Onderwijsloket in contact kunnen komen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een hbo- en/of wo-opleiding afgerond.
 • Je hebt ervaring in of affiniteit met het onderwijs.
 • Je bent communicatief sterk, je schrijft makkelijk en hebt uitstekende sociale vaardigheden.
 • Je bent doelgericht en streeft naar het beste resultaat. Je bent pas tevreden als potentiële overstappers genoeg informatie hebben gekregen om weer een stap verder te kunnen in hun oriëntatieproces.
 • Je werkt accuraat en zorgvuldig, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 • Je denkt in kansen, bent ondernemend en initiatiefrijk.
 • Je houdt ervan meerdere taken tegelijk te hebben en je kunt snel schakelen.
 • Je vindt het een kans om breed betrokken te zijn bij onze organisatie. Je hebt een open blik en denkt mee over de doorgroeimogelijkheden.
 • Je kunt zelfstandig aan de slag én bent een kei in samenwerken. Binnen jouw werkzaamheden bij het Onderwijsloket zul je veel vrijheid ervaren en dat vraagt ook zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je moet kunnen prioriteren, je werkzaamheden goed kunnen afstemmen met de rest van het team en om hulp vragen als het nodig is. Samenwerking is essentieel in ons kleine, multidisciplinaire team.
 • Het is een pre als je het leuk vindt of zelfs al ervaring hebt met het bewerken van video en/of audio, zodat je kunt helpen met het vormgeven van onze nieuwe plannen.
 • Je bent idealiter per direct beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week. Een andere startdatum en omvang is eventueel mogelijk in overleg.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie met een marktconform salaris (minimaal € 2.880 en maximaal € 4.060 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring). Daarnaast bieden wij 8.0% vakantietoeslag, een structurele eindejaarsuitkering van 8.3%, een goede pensioenregeling via ASR en reiskostenvergoeding. Deze vacature is in eerste instantie voor een aanstelling van een half jaar, met mogelijkheid tot verlenging. We bieden daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot krijg je een laptop en telefoon van ons om mee te werken.

Werken bij het Onderwijsloket is elke dag anders, net zoals het onderwijs! We zijn een jonge en ambitieuze organisatie en constant bezig met de vraag hoe we onze informatievoorziening nog beter kunnen aansluiten op de behoeften van diverse potentiële overstappers. In ons kleine team is er bovendien alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je veel vrijheid in je werkzaamheden.

De standplaats is ons prachtige kantoor in Ede, op loopafstand van het treinstation Ede-Wageningen.

Solliciteer nu!

Stuur je cv en motivatie uiterlijk 1 april 2023 naar Sabine Vreeburg (sabine@onderwijsloket.com). Uiterlijk 5 april laten we horen of je uitgenodigd bent voor de eerste gespreksronde op 11 april. Op 17 of 18 april is de tweede gespreksronde.

 

Spreekt onze organisatie je aan, maar is dit net niet de vacature die bij je past? Neem gerust contact op om eens een kopje koffie te komen drinken. Dat kan met onze directeur Sanne van Kempen, je vindt meer over onze stichting en alles dat we doen op www.onderwijs.in.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Sabine Vreeburg via 06-18587674, of sabine@onderwijsloket.com.

Over het Onderwijsloket