Wat betekent een overstap naar het onderwijs voor mijn uitkering?

In het kort

Voor al jouw vragen die betrekking hebben op de gevolgen voor je uitkering en je eventuele sollicitatieplicht kun je het beste contact opnemen met UWV.

Wat betekent een overstap naar het onderwijs voor mijn uitkering?

Als je op dit moment een uitkering ontvangt van UWV, zoals WW of Wajong, dan kan het zo zijn dat een omscholingstraject naar een baan in het onderwijs invloed heeft op jouw uitkering of op jouw eventuele sollicitatieplicht. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wat deze overstap voor jouw financiële situatie kan betekenen. Je leest in dit artikel voor welke vragen je bij UWV terecht kunt en met welke vragen het Onderwijsloket je kan helpen.

Voor welke vragen kan ik bij UWV terecht?

Neem contact op met UWV als je wilt weten wat er met jouw uitkering of sollicitatieplicht gebeurt op het moment dat je aan een voltijd- of deeltijdopleiding begint. Neem ook contact op met UWV als je wilt weten wat er met jouw uitkering of sollicitatieplicht gebeurt als je weet dat je tijdens je opleiding stage gaat lopen of aan een werk-leertraject begint, zoals het traject zij-instroom in het beroep of het PDG-traject.

Voor welke vragen kan ik bij het Onderwijsloket terecht?

Je kunt bij het Onderwijsloket terecht met alle vragen over werken in het onderwijs, bijvoorbeeld:

Bekijk artikelen, ervaringsverhalen en veelgestelde vragen in onze kennisbank of neem contact op met ons. Wij denken graag met je mee.

Dit artikel is geschreven door

Over het Onderwijsloket