Inspiratiecollege met Arend Jan Zwarteveen

Past het vak van leraar bij jou? Kom erachter tijdens ons inspiratiecollege! 

Op 26 november organiseert het Onderwijsloket in samenwerking met Arend Jan Zwarteveen een inspiratiecollege. Ben je benieuwd of het leraarschap bij jou past? Tijdens dit online inspiratiecollege krijg je handvatten om bij jezelf na te gaan of een overstap naar het onderwijs bij jou past. Ben je jezelf aan het oriënteren op een eventuele overstap naar het onderwijs? Dan mag een deelname aan dit inspiratiecollege niet ontbreken in jouw oriëntatieproces! 

Meld je aan! To teach or not to teach?

Het inspiratiecollege zal online plaatsvinden op donderdag 26 november 2020 van 19.30 tot 20.30 uur. Je ontvangt van tevoren van ons een link waarop je kunt inloggen. Deelname is gratis! 

Het aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Welke thema's worden er behandeld tijdens dit college?

Tijdens deze cursus krijg jij meer inzicht in wat het docentschap inhoudt en of het bij jou past. Laat je door interactieve opdrachten aan het denken zetten over welke beelden jij hebt over het onderwijs en of deze ook matchen met de praktijk van het leraarschap. Arend Jan Zwarteveen neemt je mee in de ervaring als docent en probeert je via interactieve opdrachten te laten nadenken of het onderwijs wel bij je past. Welke redenen zijn bijvoorbeeld veelgenoemd door leerkrachten om het onderwijs in te gaan? Waar moet je op voorbereid zijn als docent? Wanneer past het onderwijs bij jou? Krijg antwoord op deze vragen en doe mee!

Het aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over Arend Jan Zwarteveen

Naast zijn ruime ervaring als docent in de bètavakken is hij tegenwoordig werkzaam bij Hogeschool Windesheim. Hij is bezig met het promoveren op het onderwerp Zin in Lesgeven: Effecten van matching vóór de start van de lerarenopleiding. Daarnaast geeft hij vanaf 2009 de cursus ‘Zin in Lesgeven’ waarin cursisten kennismaken met de ins en outs van het leraarschap. Speciaal voor het Onderwijsloket komt hij op 26 november zijn kennis met ons delen in een inspiratiecollege van een uur. Ben jij er ook bij?

Over het Onderwijsloket

Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs. Op Onderwijsloket.com kun je antwoorden vinden op al jouw vragen die je hebt wanneer je een overstap naar het onderwijs overweegt: welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken. Daarnaast zijn de adviseurs van het Onderwijsloket telefonisch en per mail bereikbaar voor jouw vragen over werken in het onderwijs.

Over het Onderwijsloket