Oogje op het onderwijs: de aftertalk

Op donderdag 24 juni 2021 organiseerde het Onderwijsloket de digitale talkshow Oogje op het onderwijs. Tijdens deze talkshow waren drie sprekers te gast die ieder vanuit hun eigen ervaring en expertise vertelden over het beroep van leraar. Daarnaast kregen de deelnemers de kans om een kijkje te nemen in de klas bij vier finalisten van de verkiezing van Leraar van het jaar 2021. Heb jij dit evenement gemist? Geen probleem! Wij hebben het voor je opgenomen.

Oogje op het Onderwijs, 24 juni 2021

Inhoud van de digitalk: Oogje op het onderwijs

Heb jij je oog laten vallen op een baan als leraar? Tijdens deze digitale talkshow krijg je een beeld van dit boeiende beroep. Onze drie sprekers vertellen jou alles over het leraarschap. Niet alleen over de taken die je als docent hebt, de eigenschappen van een leraar die daarbij van pas kunnen komen en hoe een dag als leraar eruitziet, maar ook over de verschillende sectoren en bevoegdheden. Je krijgt bovendien een online kijkje in de klas op meerdere scholen. We sluiten af met handige tips zodat je zelf na dit event verder kunt met je oriëntatie. In de hoop dat jij na afloop zeker weet of je een oogje op het onderwijs hebt!

Over het Onderwijsloket

Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs. Op Onderwijsloket.com kun je antwoorden vinden op al jouw vragen die je hebt wanneer je een overstap naar het onderwijs overweegt: welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken. Daarnaast zijn de adviseurs van het Onderwijsloket telefonisch en per mail bereikbaar voor jouw vragen over werken in het onderwijs. Klik hier om naar de contactpagina van het Onderwijsloket te gaan.

De sprekers waren:

Kirsten Cuppen
Docent in het mbo en finaliste van de verkiezing van Leraar van het Jaar 2021

Arend Jan Zwarteveen
Docent, onderzoeker en trainer 
van Zin in Lesgeven

Jens Favier
Adviseur bij het Onderwijsloket

Lijst met aanvullende artikelen:

Over het Onderwijsloket